A közösség ereje

Image

Tökéletesen kivülállóként azt gondoltam, hogy a Clipper versenyben való részvétel eredményeként jól megtanulok vitorlázni. Ezt is elég nagy eredménynek tartottam volna – tekintve, hogy soha korábban eszem ágában sem volt ezt tenni.

Érdekes, hogyan tárul fel új és új értéke ennek az első látásra őrült ötletnek, és ezek az értékek mind a kialakuló közösséghez köthetők.

Itt most fényképen azt a Kanadában élő kisfiút, Tylert látjátok, aki tavaly szeptember óta küzd az életéért, és ebben a verseny legénységének jó része egy játékos ötlettel támogatja őt: Tyler ajándékba kapott tőlünk két játékmajmot – egyikük társa a mindennapokban, a másikuk, Tyler majom viszont járja a világot (ideértve az óceánokat is) és beszámol Tyler-nek a kalandjairól. A felkészítő tréningeken és a verseny egyes szakaszain más-más matróz Tyler majom kisérője. Én május elején veszem át őt Gosportban és elhozom Magyarországra. Megmutatom neki Budapestet és a Balatont (remélem, vitorlázni is fogunk), elmegyünk lovakat nézni Tabajdra, szerintem Lea és Mira elviszik őt az Állatkertbe, és elmegyünk Norvégiába is, hogy Jakob se maradjon ki  a játékból. Hogy ott mi lesz még, az egyenlőre titok – de nagyon kreatívak vagyunk a kalandok kitalálásában:-) Majd küldünk képeket.

De nem ez az egyetlen élményem matróztársaim közösségével: az egyenlőre jórészt a facebook-on találkozó csapat elképesztő akciókra képes: megtárgyalja a szükséges ruházatot, a hajón ránk váró mindennapi élet apró (vagy nagyobb) kihívásait, az elkészítendő étkeket, egyik napról a másikra bejelentkezik az egyik ausztrál budapesti rövid vizitre- és még hosszan sorolhatnám.

Olvasnivalókat javaslunk és bátorításokat küldünk, karácsonyi partit rendezünk a Simplicity-ben (aki Londonban jár, kötelező éttermi program, a tulaj matróz, hivatkozzatok rám).

Szóval alakul egy közösség, és mostmár elhiszem azt, amit korábban csak olvastam: életreszóló barátságok köttetnek és számíthatsz mindenkire egyetlen kérő szóra.

Óriási érzés. Köszönet Sir Robin-nak 🙂Image

By tereziakoczka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s