Video

Jamaica

Jamaica in London

A Clipper Race valamennyi hajójának van egy szponzora: egy ország, egy régió, egy cég.
A mi hajónk szponzora a Jamaikai Idegenforgalmi Hivatal. A sziget a Karib-térség harmadik legnagyobb szigete, a második legnépszerűbb turisztikai célpont a világon. 1962 óta független állam.
A Clipper történetében már volt példa arra, hogy Jamaica szponzorált egy hajót: a 2009/10-es verseny hajóját ‘Jamaica Lightning Bolt’-nak hívták, akkor is Pete Stirling volt a szkipper, és a negyedik helyen végeztek pár ponttal lemaradva a dobogóról.
A hajónk névadási ceremóniája augusztus 27.-én lesz a Szt. Katharine dokkban, addig nincs hivatalos neve és fehér a hajótest – kíváncsian várom az igazi kinézetét.
Biztos, ami biztos, a londoni bevonulásra tekintettel felhúztuk a jamaicai zászlót és ideiglenes transzparensünk is ott lóg a hajó oldalán.
Pete Stirling az egyik legtapasztaltabb szkipper a Clipper Ventures 12 szkippere között: másodszor nyerte el a posztot és 240 ezer tengeri mérföldet hajózott már, 48 éves.
A startig hátralévő időben bevásárolunk, takarítunk, szerelünk, a barátokat kalauzoljuk a hajón, hajat vágatunk, utolsókat alszunk ágyban, gyümölcsöt és sárgarépát habzsolunk (a sültkrumli a sör miatt kell), hogy Rioig valahogy kibírjuk a babkonzerven, rizsen, tésztán és porridzson.

 

By tereziakoczka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s