Búcsú

Nehéz…

Sok mindent szívembe zártam itt: embereket, tájakat, borokat, ételeket és a zenét úgyszintén.

A hétvégét egy Hermanus nevű kisvárosban töltöttem vendéglátóim házában, Cape Towntól délre. Illetve hát a házban tartózkodtunk a legkevesebbet.

Image

 

Hermanus arról is híres, hogy ezidőtájt sok bálnát látni errefelé – tanúsíthatom, bár csak a partról néztem, közeli felvétellel nem szolgálhatok. De láttam őket J

Voltunk egy borászatban, három remek kertben, és tegnap este gulyásleves és palacsinta volt a vacssora.

Image

 

Image

 

Image

Honap indulunk Ausztráliába, ahol egy Albany nevű kikötőt veszünk célba, tervek szerint november 29.-én érkezünk. De persze: most jönnek valóban azok a bizonyos ’roaring fourties’, a negyvenedik szélességi foktól délre található nagy hullámok. Kicsit meg vagyok illetődve (nem akarok itt vulgárisabb lenni). A 44°30’ S –nál délebbre menni büntetőponttal jár – tiszta szerencse. Az ajánlott útvonal az indiai óceáni magas nyomású zóna déli határától kicsit délebbre, de nem az alacspny nyomású centrumához közel van – majd meglátjuk. Állítólag olyan 30-35 csomó közötti szélre lehet készülni, és hallomásból tudjuk, hogy nagy hullámokra. Szóval az illetődés szerintem jogos egy ilyen zöldfülűtől, mint én.

Kéretik az összes újj keresztbe szorítva lenni, viszhall a hónap végén, kb. 25 nap múlva. Az három hét meg egy kicsi – OMG

Image

By tereziakoczka

5 comments on “Búcsú

  1. All fingers crossed – hard to get on like that for three weeks and a little but we’ll try! Get well over this stretch (too)

  2. Sok sikert az úthoz. Menni fog. A természet mindig egy jóbarát meg akkor is ha ellenségesnek tűnik. Izgalmas 3 hét jönn. Sok kitartást es élményt kívánunk. Enikő és Zoli.
    Z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s