Breaking News

…mondja a művelt angol, ha valami olyan hírértékű közlendője van, ami nem tűr halasztást.

Egyik korábbi bejegyzésemben jegyzőkönyvön kívül említettem, hogy megsérült egy éjszakai viharban a szegycsontom, mert egy nagy hullám nekicsapott az egyik csörlőnek.

Nos, az eset komolyabbnak bizonyult: az esetet követően kb. 10 nappal később elvégzett röntgen törést mutatott ki, az orvos 6 hét pihenést rendelt el. A következmények számomra szomorúak: bármennyire ls szerettem volna, nem indulhatok a Sydney-Hobart versenyen, és legkorábban Szingapurban csatlakozhatom csak a csapatomhoz.

Volt néhány nehéz és sírós pillanatom, amikor közölték velem a verdiktet, de túl vagyok rajta. Az az igazság, hogy rosszabbul is elsülhetett volna a dolog, amint az más hajókon meg is történt.

Úgy döntöttem, hogy maradok a környéken, amíg február elején újra hajóra szállok.

A Sydney-Hobart startját egy motoros hajóról fogom közvetíteni a http://www.porthole.hu-n, és persze majd itt is írok. Most aztán lesz időm 🙂

Próbálom a helyzetből a legjobbat kihozni, később talán értelmet nyer az is, miért történt ez velem. Sydney és Ausztrália gyönyörű, kaptam 6 hetet megismerni a várost és a környéket, ahol ráadásul nyár van. Ugyan nem így terveztem, de ez van, és azt is megígértem magamnak, hogy élvezni fogom pont azokat a pillanatokat, amelyek szembejönnek velem. Majd 2014 júliusa után meglátjuk, mire volt jó ez az egész.

Addig is: itt egy kép a Three Sisters (Három Nővér) nevű sziklaképződményről a Blue Mountain nevű hegységben, ami inkább egy fennsík, elképesztően mély völgyekkel nem messze Sydney-től.

Boldog Karácsonyt és sikeres, boldog új évet mindnyájatoknak.

 

 

Image

By tereziakoczka

5 comments on “Breaking News

 1. Kedves Teri

  Ezek valóban nem jó hírek, de úgy gondolom hogy az ahogyan ezt kezeled jó.
  Nincsenek véletlenek es ha csak egy rendkivuli élményben lesz részed a következő hetekben mar “megérte” . Fogsz meg eleget hajózni, viszont senkinek nem lesz meg a lehetőség, hogy ilyen módon fedezze fel Ausztrálianak ezt a részét. Please enjoy.

  Buek Budapestről Zoltan es Enci.

 2. Bízom benne, hogy hamar rendbe jösz. Nagyon sajnáltalak, de valóban nem lesz rossz egy kis pihenés, pláne, ha már nem fog fájni a törés helye! Valami miatt így kellett történie és remélem, hogy az jó dolog lesz végül is. Békés és nyugodt karácsonyt kívánok és sok-sok élményt a környéken! Vilmi

 3. Szia Teri!
  Ahogy egy barátom mondta volt: “Nem a fontos, a részvétel a győzelem!” 🙂 Jobbulást neked!
  G.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s