Megálló a megállásban

Image

Sydney, a híres Bondi beach sziklái

 

Megmagyarázom: a versenyen töltendő 11 hónap távollétet egyfajta megállásnak gondolom, ami arra jó nekem, hogy megkreáljam az előttem álló mondjuk 10 évet. Az volt a terv, hogy 11 hónapig vitorlázni tanulok, magam mögött hagyok közel 40 000 tengeri mérföldet, megtapasztalom a vándorélet minden szépségét és kínját, stb., stb.

Az nem szerepelt a tervben, hogy Neptunnak, a vizek urának más tervei vannak velem, és az egyik nevemmel ellátott hullám nekicsap egy jó nagy darab vasnak, csontom törik és kénytelen leszek egy időre elbúcsúzni a versenytől. De hát szeresd a kihívásaidat (szoktam mondani kedves ügyfeleimnek, akik arra vetemednek, hogy kísérőjüknek választanak életük egy pillanatában): az első sokk után gondoltam, most megmutathatom, hogy bort prédikálok és azt is iszom-e vajon.

Lassan túl vagyok rajta (a törött csontom nemigen akadályozott), úgyhogy biztonsággal mondhatom: megszerettem a megállómat a versenytől távol. Persze Ausztráliát nem nehéz szeretni: nyugi van, rendszer a mindennapi életben, ami működik, egy messziről jöttnek is viszonylag egyszerűen megérthető. Ha nem érted, kérdezzél, a legnagyobb természetességgel válaszolnak.

Szép lassan, apró részletekben (copyright Feldmár András)  megírom ezen a héten a legérdekesebb találkozásaimat tájakkal és emberekkel. Hab a tortán, mondaná egyaránt a művelt angol (akinek persze ‘ice’, hogy miért, azt még ki kell nyomoznom) és magyar.

Image

 

By tereziakoczka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s