Cápafog emlékbe

Image

 

A 8., Brisbane-től Szingapurig tartó versenyszakaszon elsősorban kalóztámadástól lehetett tartani. Szerencsére kalózokkal nem, de egy sokkal szokatlanabb támadóval mégis találkozott a OneDLL legénysége.

 Pápua Új Ginea partjainál sok, a  tengerben úszó szemetet kellett kerülgetni, a szigeten zajló fakitermelés miatt. Éjszakánként előfordult, hogy gyakran halották a hajótestnek ütköző hulladék zaját, az egyik éjszaka azonban a váltásparancsnok azzal ébresztette fel a szkippert, hogy háromszor is halott a hajónak ütődni valamit, ami ráadásul elég szokatlan hangot adott.

 A másnapi szemlénél kiderült, hogy minden valószínűség szerint egy cápa támadta meg őket, mert a fogának nyomai jól láthatóak voltak az egyik kormánylapáton, sőt egy foga beletört az akcióba. A nyom másfél láb hosszú volt a szkipper szerint (kb. 50 centi), amiből arra következtettek, hogy elég nagy cápával ütközhettek.

 A Clipper karbantartással dolgozó emberei nem emlékeznek, hogy valaha találkoztak volna hasonló incidenssel.

 Jó lesz vigyázni. Matróztársaim kicsit megborzongtak, amikor a szélcsendes időben megejtett hajó körüli úszkálásra gondoltak…

By tereziakoczka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s