Már az Atlanti-óceánon

Image

Igen, azok ott mi vagyunk a Panama-csatornában…

Egyszerre hat hajó kelt át, három-három egymáshoz kötve.

Bármi volt is az ára annak idején, ez a mérnöki csoda egyszerűségében elképesztően gyönyörű. Egy egész napig tartott átkelni a zsilipek és mesterséges tavak rendszerén. A parton trópusi őserdő (távcsővel kutattunk majmok után, állítólag láttunk is egyet 🙂 ), éppen virágzásban, úgyhogy az illatkavalkád is lenyűgöző, nem csak a látvány.

Panama city óvárosa gyönyörű, az újvárosa pedig nekem nagyon zajos és zsúfolt. Viszont itt is sikerült megtalálnom egy embert, aki önzetlenül segített abban, hogy tölteni tudjam az összes technikai hóbelevancot – a boltban ugyan nem volt amerikai végű adapter, de a sajátját ideadta cserében az útibeszámolómért – sokszor nem hiszek a fülemnek és a szememnek.

Ettem egy cinnabon brand-nevű kakaóscsigát – az enyém a hajón ugyanilyen – nagyon büszke vagyok.

Egy napunk volt itt meg az a fél, amibe próbálok mindent belezsúfolni – tegnap nagytakarítottunk. Ma délután indulunk, az utolsó három hajóval a csatornán kívül találkozunk és holnap napviklágban egy La Manche-starttal indulunk Jamicára. A start úgy zajlik, hogy az összes hajó egy vonalban áll, a vezető szkipper visszaszámol, és az addig a hátsó álló csörlő mögött várakozó csapat előrerohan felrángatni a yanky-t meg a stailsailt (a két orrvitorla). Az első 10 percben tilos vitorlátcserélni, de azután mindenki teszi, amit jónak lát.

Jamaican a legfelső dobogón akarunk állni. Kéretik nagyon-nagyon szurkolni. Mi eléggé felszívtuk magunkat, meglátjuk, mire lesz elég.

Kormányolok a tükörsima tengeren a doldrumban (hogy mi miatt koncentrálok ennyire, az rejtély):

Image

 

By tereziakoczka

2 comments on “Már az Atlanti-óceánon

  1. Terike! Bizony én sem tudom, hogy fogod megszokni ezek után a négy falat!!!! Remélem csinálsz majd egy jó útleírást és kiadod . Bár én gyűjtöm a beszámolóidat és a fényképeidet, de jó lesz könyvben látni majd őket!! Itthon is zuhog az eső de a felhők nem olyan szépek, mint amilyeneket Te ott látsz.! Várjuk a beszámolóidat és jó szelet és szerencsét az Atlanti óceánon!!! Vilmi

    .

    • Kedves Vilmi, első dolgom lesz meglátogatni Téged otthon, elképesztően nagyszerű vagy-köszönöm a lelkesedésedet. Tervezem megírni a kalandot, ami egyszerre nehéz és könnyű, és mindenképpen gyönyörű. Köszönöm még egyszer és írok újra természetesen. Ölellek. Teri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s