Jamaica

 

Ricsiék tegnap reggel elmentek – 2 nap alatt kb. 4 óránk volt együtt.

Image

De hogy az elején kezdjem a történetet:

 Már úton voltam tavaly, amikor a blogomon keresztül az alábbi levelet kaptam Virgo Richardtól, akit egyébként nem ismertem:

 “…örömmel olvastam a porthole.hu-n a kalandról, melybe belevágtál.

Két izgalmas egybeesést is felfedeztem.

1. Jamaica a hajótok szponzora, négy gyerekemmel és feleségemmel idén

érkeztünk meg vitorlásunkkal Jamaicába Franciaországból, hogy itt élő

rokonainkat meglátogassuk.

2. Elindulás előtt hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával foglalkoztam, mint

szakértő, és mentor.

Jövő évben tervezünk hazavitorlázni, jó lenne egy teát meginni majd otthon, ha Te is hazaértél.

Üdvözlettel:

Virgo Richárd”

 Azóta levelezésben vagyunk, és mint látjátok, megvártak.

Ricsi édesapja jamaicai, édesanyja magyar. Az édesanya Magyarországon, a papa Jamikán él – ő még sosem látta a négy gyereket: Samu most 7 éves, Özséb 5, Fülöp 3, és Abigél kicsivel több, mint egy. 2012 októberében indultak Franciaországból.

 Az útjukról részletesen ír Ricsi az alábbi linken:

http://www.vitorlazasmagazin.hu/index.php/magazin/korabbi-cikkeink/351-tul-az-operencian

 

Image

Én most inkább csak azt akarom elmondani, mennyire mágikus valakivel, akinek a vállalkozását egyébként személyesen nagyon nagyra tartom, a világ másik felén találkozni. További közös pont az életünkben, hogy Ricsi egyik legjobb barátjának legidősebb fia az én legfiatalabb fiamnak gyerekkori jó barátja – a csobánkai domboldalak sokat tudnának mesélni a  közös szánkózásokról és bunkerépítésekről – és gondolom olyan dolgokról is, amiről én nem tudok.

A család boldog – nem szétesett, hanem összekovácsolódott a kalandban, a gyerekek édesek, nagy természetességgel mozognak a 34 lábas hajón és persze a szárazföldön is.

Ricsiék utazása nélkülöz minden luxust, a nehézségek mindennaposak, de mindennapos a kreativitásuk a megoldásban és a töretlen derűjük, a víz, a levegő, a vitorlázás iránti szeretetük is. 

Kívánok nekik jó szelet és szerencsés megérkezést az Adriára, ahonnan aztán majd hazatérnek, hogy ősszel találkozhassunk újra.

Image

 

Az Errol Flynn Marinaban Ricsi családjával és Jamaican élő családtagjaival. 

 

 

By tereziakoczka

4 comments on “Jamaica

  1. Kedves Teri!
    Örülök hogy találkozott Ricsivel. Én meg nem ismerem személyesen, de ket nagyon közeli barátjával vitorlaztam es forgattam egy filmet ősszel. Ráadasul egy harmadik útitarsunk hajóján érkezett Ricsi New Yorkbol es azzal a hajóval fognak hazajonni.
    Szerintem mindenféleképpen kellene majd találkozni ha hazajött, mert ilyen véletlenek nincsenek. Továbbra is jó szelet es egészséget kívánunk Budapestről Marton Zoltan es Enikő.

  2. Kedves Teri!

    Egy ideje nem csak téged, de Fa Nándiékat is feszült figyelemmel követünk. Netán módodban áll összefutni a magyarokkal New Yorkban. Igaz, hogy más kikötőbe álltatok be. Tán tudod, hogy Nándi kiállt a versenyből – helyesebben idő nem volt a felkészülésre. Gratulálunk a csapatnak, hogy felkúsztatok a ranglistán. Ez verseny is, de szerintünk egy nagy-nagy élmény elsősorban. Mi például azt köszönjük neked és a Clipper versenynek, hogy élveztük az átkelésetek a Panama csatornán…no, meg az internetnek, a WEB kamerának….A mi barangolásaink alatt nem volt egyszerű elcsípni egy időjárás-jelentést! Legutóbb azon tűnődtél, hogyan fogod kibírni ezek után négy fal között. Megint egy gondolat, amely közös, hiszen mi nap, mint nap ebben élünk: meddig élhetünk még így? Reméljük, egyszer kicserélhetjük élményeinket… Tibor szeptemberben Budapesten lesz. Én legközelebb talán jövő évben kora nyáron. További szép élményeket! Maradjunk kapcsolatban továbbra is. Üdvözlettel: Kati

    • Kati, én érzem szerencsének, hogy beszélhetek majd Veletek, hiszen a tapasztalatotok sokat fog segíteni nekem megkreálni a jövőbeni életemet – aminek így-úgy, de része kell legyen a vitorlázás 🙂 a hajónlét – meglátjuk. Úgyhogy nagyon várom a szeptemberi találkozót. Addig is minden jót. Teri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s