Derry – Den Helder rövidvágta

Amikor előszörre cseszünk el valamit , az hagyján – lehet azzal vigasztalódni, hogy viszont megtanultuk a leckét.

 Nadehogy másodszorra is, ugyanazt, ugyanúgy – ez már tendenciózusnak látszik. Most se fogom kibeszélni – remélem, képesek leszünk változtatni az legeslegutolsó versenyen. Amúgy pontosan tuidjuk, min kéne változtatni – rejtély, miért nem vagyunk képesek megcsinálni. Ötleteim vannak J

 Rövid vágta volt, de annál is intenzívebb. Végig szembeszélben, kint északra 58 fok körül (ha jól emlékszem), hideg volt, vizes és fókát láttunk. A jegesmacinak biztosan kellett volna egy jégdarab – az nem volt.

 A régi nóta: nem vezettünk, de a második helyről az utolsóra sikerült ügyeskednünk magunkat, véárva egy olyan szélre, ami ugyan be volt ígérve (megint), viszont nem jött meg (most se). Mindenki part felé ment – mi az ellenkező irányba. A hócipőnk mérete nem volt elég … 40 fokos dőlésben, nekem az alvás szempontjából kedvezőtlen lejtésben egész idő alatt. Alvás közben is kapaszkodni kell, mindenem fájt ébredéskor. Ami nem volt igazi ébredés, csak a változatosság kedvéért ráálltam a lábamra, mert amúgy eléggé ébren feküdtem az ágyban.

 A tervezettel ellentétben még egyszer konyhaszolgálatos is voltam, mert egy nappal hosszabb utat sikerült kiügyeskednünk magunknak … szóval nem így képzeltem.

photo copy 3

Den Helder a Holland Királyi Haditengerészet egyik kikötője. A várost a második vilkágháború alaltt lebombázták – ez nemigen látszik már rajta. A lakóövezetei  csodásak. A várostól délre és talán északra is védett dünesor, ahol elképesztően jót bicigliztem. Szerintem nem is jártál Hollandiában, ha nem bicigliztél egyet valahol. Az emberek kedvesek, a De Lage Landen nevű holland cég másodszor szponzorált egy hajót (One DLL), úgyhogy a fogadtatás és a népünnepély a kikötőben remek volt. Ráadásul ugye foci-világbajnokság van, úgyhogy praktikusan minden narancssárga – nekem is van egy szép virágom J Naná, hogy néztem a Hollandia-Costa Rica meccset (remélem, ez volt a sorrend) egy kocsmában – és még élveztem is. Nagy pillanat volt az utolsó hollandok által a hálóba beküldött büntető J

 Még két nap itt, és utána … nahát nem is hiszem, ami utána következik.

photo

 

Tulipánországban

 

photo copy 2

Minden(ki) narancssárga

By tereziakoczka

2 comments on “Derry – Den Helder rövidvágta

 1. KedvesTeri!

  Az északír, meg a holland megállóitok túlzsúfoltnak tűntek. Már csak napok vannak hátra Londonig…

  Ami a felhívásodat illeti, nincs ennél aktuálisabb! Egész életemben az iskoláról morfondíroztam, vagyis tart ez még ma is.

  Remélem, hogy jelentkezel majd valamikor. Most véget ért egy fantasztikus szakasza az életednek. Egy más világ a víz, megint a szárazföld lesz a lábad alatt! Nagyon kíváncsi lennék az érzéseidre.

  Minden jót kívánok a folytatáshoz, hatvanon túl… Ölel: Kati

  2014. július 8. 15:04 Here and now … Tereza presents Tereza írta, :

  > tereziakoczka posted: “Amikor előszörre cseszünk el valamit , az > hagyján – lehet azzal vigasztalódni, hogy viszont megtanultuk a > leckét. Nadehogy másodszorra is, ugyanazt, ugyanúgy – ez már > tendenciózusnak látszik. Most se fogom kibeszélni – remélem, képesek > leszünk változtatni”

 2. Kedves Terézia!

  (Tán jobb, ha tegeződünk.) Gondolom, hogy szétszednek, mert híres ember lettél. Körbe hajózni a földet nem semmi, bár a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy ez mit jelent, és ami a lényege: nem is lehet szavakba foglalni. De a kíváncsiskodókat ki kell elégíteni. Kívánok hozzá sok energiát. Egész szeptemberben Pesten leszek, és ha tudsz időt szakítani rám, szeretnék találkozni veled. Én rugalmasan tudok alkalmazkodni, időm van bőven. Telefonom száma: +36204607112 (enyém), és +36202000816 (Katié, de most az is velem van) Üdv: Schopper Tibor S/Y FAUN

  2014. július 8. 17:15 katalin schopper írta, :

  > KedvesTeri! > > Az északír, meg a holland megállóitok túlzsúfoltnak tűntek. Már csak napok > vannak hátra Londonig… > > Ami a felhívásodat illeti, nincs ennél aktuálisabb! Egész életemben az > iskoláról morfondíroztam, vagyis tart ez még ma is. > > Remélem, hogy jelentkezel majd valamikor. Most véget ért egy fantasztikus > szakasza az életednek. Egy más világ a víz, megint a szárazföld lesz a > lábad alatt! Nagyon kíváncsi lennék az érzéseidre. > > Minden jót kívánok a folytatáshoz, hatvanon túl… > Ölel: Kati > > > 2014. július 8. 15:04 Here and now … Tereza presents Tereza írta, comment-reply@wordpress.com>: > > tereziakoczka posted: “Amikor előszörre cseszünk el valamit , az >> hagyján – lehet azzal vigasztalódni, hogy viszont megtanultuk a >> leckét. Nadehogy másodszorra is, ugyanazt, ugyanúgy – ez már >> tendenciózusnak látszik. Most se fogom kibeszélni – remélem, képesek >> leszünk változtatni”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s