Rólam

Képzelj egy nagyon kíváncsi embert, aki legszívesebben mindent megtapasztalna. Akinek a Bakancslistáján több tétel van, mint ami egy életbe valaha belefért.

Na, ez vagyok én.

Ahogy szoktam mondani, velem mindig szembejön a következő tanulnivaló – ha késne kicsit, akkor én elémegyek…

Nemrégiben 60 éves lettem – nem összegzésre, hanem tervezésre készülök.

„First say to yourself  what you would be; and then do what you have to do.” – Először azt mond meg magadnak, ki akarsz lenni, utána meg tedd, amit tenned kell. (Epictetus, ford. KT)

Az év elején – régi tervem megvalósításaként – elhatároztam, hogy születésnapi ajándékként adok magamnak közel egy év távollétet, hogy azzá az emberré váljak, aki a hátralévő éveit majd értelmesen éli. Megtapasztaltam már, hogy a távollét a megszokottól segít világosan látni azt, amit tennem kell.

11 hónap a tengeren több tucat, kezdetben ismeretlen emberrel összezárva, ugyanakkor közös cél érdekében dolgozva hatalmas erő és egyben lehetőség is, hogy kihozza belőlem azt, ami bennem van – kíváncsian várom, mi lesz az.

Akik közelebbről ismernek, azok tudják, hogy egyik vágyam már régen az volt, hogy szép öregasszony legyek – fogalmam sem volt, hogy mi lenne a tartalma ennek. Most legalább már van néhány ötletem. Tesztelni szeretném az ötleteimet és persze közben jól szórakozni.

Szerelembe esni a vitorlásverseny ötletével egy pillanat műve volt. Amit lelki szemeimmel láttam és csillapíthatatlan vággyal megtapasztalni akartam, az a Golden Gate híd látványa volt. Onnen lentről… mert fentről már láttam háromszor. Legelőször csak a belső mozimon kislánykoromban, és akkor azt gondoltam, hogy kizárólag a háromkívánságos Jótündér közbenjárásával leszek képes eljutni oda. Kétszer eljutottam oda… köszönöm, Jótündér.

Gondolom értitek: óriási, elképesztő, fájdalmas, boldog, nagy kihívás előtt állok. Meg szeretném osztani veletek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s